Over mij.

Mijn naam is Joost Leijten woonachtig samen met mijn vrouw in het brabantse Helvoirt.

Na dat ik in 1991 afgestudeerd ben van de HAS in Den Bosch ben ik 13 jaar actief geweest voor een mengvoederfirma . De laatste 8 jaar hiervan heb ik als brijvoerspecialist klanten begeleid in West-Brabant en Oost-Duitsland.

Het optimaliseren van de brijvoerrantsoenen heeft me geleerd dat alleen de theorie niet zalig makend is. De techniek moet ook goed functioneren.

2 cijfers achter de komma optimaliseren, wordt maar al te vaak teniet gedaan door grote afwijkingen van de brijvoerinstallatie.

In 2004 heb ik het varkensbedrijf van mijn ouders overgenomen. En ben ik gestopt met het advieswerk op de baan. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en in 2008 ben ik gestart met het uitvoeren van brijvoerchecks, 

In 2018 is door mijn vrouw en mij besloten om het varkensbedrijf te beëindigen door deelname aan de ROK-regeling (Regeling Omgevings Kwaliteit)

Sinds 2019 ben ik dus fulltime bezig met het uitvoeren van brijvoerchecks en alle advies die daarmee te maken heeft.

Het streven is om dit in goed overleg te doen met de installateurs en de brijvoerspecialist zodat, er richting u als varkenshouder ook een duidelijk en helder advies gegeven kan worden.

Klik hier voor een artikel met een interview over brijvoerchek in het blad Varkensbedrijf.